Wanneer voor de vervaardiging van een nieuw product geen bestaande productiemachines voorhanden zijn of bestaande machines dienen te worden aangepast, zoekt Feniks Engineering voor u de oplossing. Ook als de aanschaf van bestaande machines buiten uw budget valt en er ideeën bestaan om het productieproces te vereenvoudigen, kan Feniks u van dienst zijn.

Kiest u voor een zelf te ontwerpen productiemachine, dan vertaalt Feniks uw wensen voor u in een ontwerp dat is gericht op het behalen van een maximaal rendement.

Uw eisen en behoeften worden van tevoren zorgvuldig door ons in kaart gebracht. Het ontwerp dat hieruit resulteert kunt u beoordelen aan de hand van een gedetailleerde  3-dimensional constructietekening. Na het goedkeuren van het ontwerp wordt het in productie genomen. De productie volgt een stappenplan dat wij samen met u opstellen. Iedere stap wordt vooraf besproken en achteraf geëvalueerd. Zo houdt u maximale controle gedurende het gehele proces.

Reinigen schakelbanden

In eigen beheer heeft Feniks Engineering een systeem ontwikkeld voor het reinigen van zogenoemde schakelbanden. Bij de firma Cor Seegers is dit systeem aangebracht op de transportbanden in hun magazijn. In tegenstelling tot het met hogedruk afspuiten van de banden waarbij het vuil eigenlijk alleen maar verplaatst wordt, hebben we hier te maken met een gesloten systeem waarbij het vuile water gecontroleerd afgevoerd wordt.  Door slim gebruik te maken van de sproeikoppen ligt het waterverbruik ook een stuk lager. Ook werkt het systeem met normale waterdruk en is dus op het waterleidingsysteem aan te sluiten.

schakelbanden