meegroeiend_schoolmeubilair  meegroeiend_schoolmeubilair1

Meegroeiend schoolmeubilair is een set van een in drie hoogtes verstelbare tafel en een traploos in hoogte verstelbare bijbehorende stoel voor basisschool kinderen.

Het meegroeiend schoolmeubilair is voor basisschool kinderen groep 1 – 8 (leeftijd 8 – 12 jaar). Dit is een moeilijke leeftijd i.v.m. de zeer onregelmatige groei periode.

Las_mal1

Burgerhout heeft verschillende type werknemers, normale en mindervalide personen. Daarom heeft het bedrijf een flexibele machine nodig om de productiviteit te verhogen. Feniks Engineering ontwierp deze las mal van schoorsteen delen voor normale en mindervalide werknemers zodat deze ook de normale productie kunnen draaien.

Las_mal2

De las mal werkt als volgt:

  1. Men plaats de te lassen delen op de tafel
  2. En vervolgens komt  er een kern uit de tafel omhoog.

Middels luchtdruk duwt deze de twee lassen delen in de hoek.
Een en ander kan met de hand nog gecorrigeerd worden.

  1. Hierna kan de las gelegd worden.

boorautomaat_1 boorautomaat_2

Het doel van deze boorautomaat was de productie te optimaliseren en de efficiëntie te verhogen.

De boorautomaat dient voor het aanbrengen van bevestigingsgaten voor 6 verschillende artikelen zoals o.a. bekerhouder en closethouder. In de eerste opzet werd rekening gehouden met 5 verschillende malen om in totaal 6 artikelen te kunnen bewerken.

Uiteindelijk werd hiermee de ombouwtijd tussen de verschillende modellen met minstens een halve dag teruggebracht, waardoor men in 15 minuten gereed is voor volgende product.

Draagconstructie-algen

Algen in het kweekbad (plasticfolie met dikte van 200 mu)

 

Draagconstructie-algen1 Draagconstructie-algen2

Ultrasoon sealmachine  om de variabele posities van plasticfolie te sealen

 

Draagconstructie-algen3 Draagconstructie-algen4 Draagconstructie-algen5

De constructie van algenkwekerij

transporteur              

Deze licht uitvouwbare transporteur is door twee mensen eenvoudig en snel te vervoeren naar de plaats van bestemming. Daar aangekomen kan deze door uitvouwen in de operationele stand gezet worden. Vervolgens wordt in 1 beweging de aandrijving gemonteerd en aangesloten op een beschikbare energie bron (auto, aggregaat of andere noodvoorziening). Bij afwezigheid van een energiebron kan de transporteur met de hand aangedreven worden.

transporteur_1

  • Het is mogelijk meerdere transporteurs zowel in lijn als trapsgewijs te koppelen
  • De transporteur is o.a. te gebruiken voor het verplaatsen van hulpgoederen in slecht begaanbaar gebied.

 

Het MEOS is een innovatief mechanisch opslagsysteem voor zowel kinetische energie (kortstondig) als pneumatische energie (langdurig). Door dit nieuwe concept zal overtollige duurzame energie met optimale efficiënte kunnen worden opgeslagen om op een later tijdstip te worden gebruikt. Het doel van het project is het mogelijk te maken op een bepaalde schaal een zelfverzorgend lokaal netwerk op te zetten.

In het jaar 2010 heeft Feniks Engineering financiële steun gekregen in het kader van het Innovatief Actieprogramma Drenthe (IAD) van de Provincie Drenthe. Met het geld dat door de Provincie ter beschikking is gesteld ontwikkelt Feniks Engineering een prototype voor een mechanisch systeem voor energieopslag. De eerste fase van het project zal in mei 2011 worden afgerond.